Iveco Massif

Iveco Massif
Iveco Massif
Poza curenta 1/8
Iveco Massif
Iveco Massif
Poza anterioara Poza urmatoare

Puterea Massif

Un vehicul profesional pentru transport trebuie sa fie capabil sa livreze incarcatura in toate circumstantele, sa se deplaseze eficient pe orice tip de drum indiferent de starea vremii.
Iveco respecta aceasta promisiune oferind cea mai extinsa gama de vehicule comerciale off-road.
Iveco este unul din putinii constructori de vehicule din lume care ofera o gama completa de vehicule cu tractiune integrala, cu configuratii pana la 8x8. Vehiculelor destinate misiunilor extreme, cum sunt Eurocargo 4x4 si noul Trakker li se alatura Daily 4x4 si Massif.

Massif: puterea si rezistenta unui camion

Noul Massif introduce Iveco in segmentul vehiculelor off-road usoare.
Si realizeaza acest lucru fara a renunta la elementul specific tuturor vehiculelor comerciale Iveco:
sasiul separat ce garanteaza rezistenta si durabilitate.
Massif adopta un sistem de tractiune integrala semi-permanenta pentru a mari eficienta la deplasarea pe sosea (in configuratia 4x2 este actionata numai puntea spate).
Cutia de transfer este plasata in lateral fata de grupul motopropulsor: aceasta solutie (care ocupa mai putin spatiu decat un reductor central) face ca elementele mecanice sa fie compacte si sa ocupe mai putin spatiu pe verticala.
Trasatura principala a Massif-ului este puterea: in versiunea 3.0 L HPT, Massif ofera puterea maxima la categoria sa - 176 CP. Performanta este disponibila pentru un consum redus de combustibil datorita posibilitatii de a dezactiva tractiunea integrala.

Un vehicul comercial adevarat

Cu o masa maxima autorizata de 3.05 tone si o sarcina utila de pana la 1.1 tone, Massif va juca un rol important in domeniul transporturilor profesionale.
In Massif poate fi incarcat un Euro-palet datorita formei regulate a spatiului de marfa. Si aceasta este un record absolut la categoria sa.
Eficienta Massif-ului este evidenta datorita capacitatii de incarcare si costurilor reduse de exploatare: consumul de combustibil poate fi redus cu 10% prin dezactivarea tractiunii integrale.

Optim pentru utilizari mixte

Massif este vehiculul ideal pentru transportul de bunuri sau pasageri pe trasee mixte cu drumuri obisnuite, autostrazi si deplasari off-road. Pentru a atinge acest nivel de adaptare vehiculul a fost dotat cu tractiune integrala semi-permanenta si o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Un diferential blocabil pentru puntea spate este disponibil optional.

Sasiul format din lonjeroane cu sectiune inchisa - in combinatie cu suspensia cu arcuri foaie parabolice si punte rigida asigura rezistenta si durabilitate chiar si atunci cand vehiculul este supus provocarilor extreme. Franele sunt cu discuri pe toate rotile (cele din fata sunte ventilate).

La deplasarea pe sosea puterea si flexibilitatea exceptionala a motoarelor Iveco de 3 litri sunt apreciate la adevarata valoare (146 CP HPI, 350 Nm cuplu maxim si 176 CP HPT, 400 Nm cuplu maxim) - vehiculul atingand cea mai mare viteza comerciala in categoria sa. Ambele motoare respecta normele de poluare Euro 4 si sunt perfect compatibile cu utilizarea in orase.

Cel mai bun in ceea ce priveste configuratiile posibile

Massif a fost creat pentru a fi omologat pentru transportul persoanelor (M1) sau transport de marfuri (N1) in functie de cerintele clientului.
Va di disponibil intr-o gama larga de configuratii si variante pentru a oferi productivitate maxima pentru fiecare tip de misiune:

- 2 motorizari
- 4 versiuni (cu 3 sau 5 usi, pick-up sau autosasiu)
- configuratii diferite in functie de piata si clienti;
- versatilitate maxima pentru carosarea versiunilor pick-up sau autosasiu pentru misiuni specifice.

Stil care inspira putere si incredere

Ca si Daily, Massif este rezultatul colaborarii dintre Iveco Style Centre si stilistul Giorgetto Giugiaro.
Profilul caracteristic patrat (care asigura utilizarea optima a spatiului interior) este rotunjit de liniile curbe usor retro ale grilei frontale pentru un aspect cu personalitate puternica. Suprefetele vitrate largi asigura vizibilitate optima chiar si in conditii dificile. Blocurile de lumini din spate sunt la acelasi nivel cu caroseria pentru a reduce riscul deteriorarii si pentru a confirma vocatia de vehicul off-road.
Massif este impresionant la prima vedere datorita liniilor puternice dar in special datorita aspectului sau solid. Este un vehicul off-road adevarat si arata ca atare.

Un adevarat vehicul off-road

Performantele extraordinare ale Massif-ului ii permit sa se descurce usor in conditii off-road extreme:

- panta maxima 45º;
- inclinare laterala maxima 40º;
- unghi de atac de 50º;
- garda la sol 200mm;
- capacitate de trecere prin vad 500mm.

Noul Massif reprezinta un progres in domeniul vehiculelor off-road. Viteza de deplasare, confortul si nivelul finisajelor interioare il fac capabil sa infrunte orice provocare.

Rezistenta sa si abilitatea de ase descurca in orice conditii il fac un adevarat vehicul off-road profesional.