Iveco Daily Sasiu

Iveco Daily Sasiu
Iveco Daily Sasiu
Poza curenta 1/3
Iveco Daily Sasiu
Iveco Daily Sasiu
Poza anterioara Poza urmatoare

Modelul Daily 2009 s-a născut urmărind trei elemente cheie: ecologie, siguranţă activă şi productivitate. Noul Daily înglobează noi elemente importante şi o extindere a gamei de modele. În plus, noutăţile de la interior aduc îmbunătăţiri ergonomiei şi confortului, iar aspectul exterior arată "reîmprospătat".

O noutate absolută în categoria sa este noua versiune de şasiu de 7 tone, cu o sarcină utilă de peste 4,1 tone, reprezentând cea mai eficientă soluţie din punct de vedere costuri pentru transportul rapid pe distanţe medii.

Având tracţiune spate, Daily asigură o aderenţă foarte bună şi o manevrabilitate remarcabilă (componentă esenţială a productivităţii) datorită unghiurilor de virare ce nu pot fi obţinute în configuraţiile cu tracţiune faţă.

Disponibil în varianta cu roţi simple sau duble, Daily şasiu este versatil şi extrem de productiv chiar şi în cele mai grele condiţii. Datorită construcţiei bazată pe şasiu cu lonjeroane, structura lui Daily a mărit semnificativ posibilităţile de încărcare. Acest lucru asigură fiabilitatea şi eficienţa vehiculului în timp.

Rigiditatea mare, şasiul drept, fără obstacole şi cele şase ampatamente disponibile (cu lungimi de carosare de până la 6.195 mm) fac din Daily cel mai adaptabil vehicul pentru orice tip de caroserie sau echipament. Este ideal pentru bene (fixe sau basculabile), caroserii izoterme şi orice tip de misiune (de la tractări vehicule la platforme pentru lucrul la înălţime, de la servicii municipale la vehicule recreaţionale). Există de asemenea o versiune de cabină pentru echipaj, cu şapte locuri, cinci ampatamente şi gama completă de motorizări.

Echipamentele şi sistemele sunt uşor de instalat datorită structurii şasiului şi lonjeroanelor cu secţiune "C" şi spaţiului liber pentru carosare.

Arhitectura CAN-Bus cu modul de expansiune permite sistemului electronic al vehiculului să comunice cu cel al echipamentelor montate. Toate legăturile sunt realizate printr-o conexiune standardizată.

Daily oferă posibilitatea montării unei prize de putere (pe cutia de viteze) oferind un cuplu maxim de 180 Nm.

În funcţie de motorizare, Daily este echipat cu cutie manuală cu cinci sau şase trepte. Cutia de viteze automată AGile, disponibilă pentru toate versiunile de şasiu, este o cutie cu şase trepte ce poate fi utilizată în mod automat sau secvenţial. Aceasta analizează apăsarea pedalei de acceleraţie pentru a se adapta stilului de condus al oricărui şofer.

Daily are o gamă completă de suspensii capabile să îndeplineasca orice misiune:

- pe axa faţă, suspensie independentă cu amortizoare telescopice hidraulice şi arc transversal (sau bare de torsiune şi bară stabilizatoare)
 - pe axa spate, suspensii cu arcuri parabolice, semi-eliptice sau suspensii pneumatice.

EcoDaily este puternic, curajos si pregătit să intervină în orice situaţie, robust şi inteligent când este nevoie. De asemenea garantează ultimele inovaţii şi grija faţă de mediul înconjurător fără a afecta performanţa, puterea şi fiabilitatea. Gama Iveco Daily este acum şi mai puternică în ceea ce priveşte capacitatea de muncă şi respectul faţă de mediul înconjurător. Asta înseamnă pentru noi "puternic prin natura sa".

Aşadar, Daily-ul îmbunătăţit cu componentele care îl transformă într-un vehicul ecologic, devine EcoDaily.

Mai mult, procesarea vehiculelor la sfârşitul perioadei de exploatare reprezintă o cerinţă obligatorie pentru maşini şi vehicule comerciale până în 3.5 tone, reglementările actuale având ca cerinţă un minim de 85% din masa reciclabilă. Daily este deja certificat ca fiind 90% reciclabil, bine pregătit pentru următoarele reglementări care vor intra în vigoare începând cu 2015.

Descarca documentul: